Low budget kinderkamer inrichten

Bij het inrichten van een kinderkamer is het belangrijk om alles leuk en leeftijdsgericht te houden. Je kunt beginnen met het schilderen van de muren in felle kleuren, of met leuk behang. Als je op zoek bent naar ideeën, zijn hier een paar van onze favorieten:

  1. Probeer voor een baby of peuter zachte kleuren en leuke ontwerpen te gebruiken. Er zijn tal van schattige muurstickers en -stickers die de kamer vrolijk en leuk maken.
  2. Oudere kinderen geven misschien de voorkeur aan iets meer avontuurlijk. Waarom schilder je de muren niet met een coole muurschildering of voeg je wat funky meubels toe? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om een kinderkamer in te richten.
  3. Zorg voor voldoende opbergruimte, zodat de kamer overzichtelijk blijft. Dit is vooral belangrijk als meerdere kinderen de ruimte delen.

Wat je ook kiest, vergeet niet dat het belangrijk is om je kind mee te laten helpen en te betrekken bij het proces. Ze zullen veel meer genieten van hun nieuwe kamer als ze het gevoel hebben dat het hun eigen ruimte is.

Maar wat nu als je vast zit aan een bepaald budget?

Een kinderkamer inrichten kan heel leuk zijn, maar ook duur. Denk maar eens aan de styling, het behang, de verschillende meubels etc. Hier geven wij enkele tips voor het inrichten van een kinderkamer met een budget:

  1. Zoek naar aanbiedingen online. Er zijn veel websites met kortingen op kinderkamerartikelen of behang.
  2. Gebruik hergebruikte spullen. Er zijn veel dingen die je kunt gebruiken om je kinderkamer te versieren zonder geld uit te geven. Je kunt bijvoorbeeld oude dekens, gordijnen of fotolijstjes gebruiken.
  3. Niet alles hoeft nieuw. Er zijn veel manieren om je kinderkamer te versieren zonder nieuwe spullen te kopen. U kunt bijvoorbeeld de muren in verschillende kleuren verven of stickers gebruiken om een muurschildering te maken.
  4. Gebruik voorwerpen uit het huis. Misschien heb je thuis of op zolder nog dingen liggen die je kunt gebruiken om de kinderkamer te versieren, zoals oud speelgoed of boeken.
  5. Wees creatief met opbergoplossingen. In plaats van dure meubels voor de kinderkamer te kopen, zoek je naar unieke manieren om spullen op te bergen en te organiseren in bakken die je al bezit
  6. Koop tweedehands. Er zijn veel kringloopwinkels en online marktplaatsen waar je geweldige aanbiedingen kunt vinden voor gebruikte meubels en andere kinderkamerartikelen.

Een kinderkamer inrichten hoeft niet duur te zijn! Met een beetje creativiteit en wat koopjesjacht kun je een prachtige ruimte creëren zonder je bankrekening te plunderen!

Heb jij nog tips voor mensen die een kinderkamer in willen richten, met een bepaald budget? Laat ze achter in de reacties!

Plaats een reactie