Thuiswerkplek of thuiskantoor inrichten

Thuiskantoor interieur
Een strakke maar huiselijke thuiswerkplek

Het opzetten van een thuiskantoor kan een geweldige manier zijn om geld te besparen, te organiseren en de productiviteit te verhogen. Maar het is niet zo eenvoudig als gewoon een bureau en een stoel kopen en het goed noemen. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je thuiskantoor zowel functioneel als comfortabel is. Hier zijn zeven tips voor het inrichten van je perfecte thuiskantoor.

 1. Vind de juiste ruimte; De eerste stap bij het opzetten van een kantoor aan huis is het vinden van de juiste ruimte. Het moet een rustige ruimte zijn waar je je op je werk kunt concentreren en afleiding kunt vermijden. Als je geen extra kamer hebt, probeer dan een hoekje in te richten in je woon- of slaapkamer. Zorg ervoor dat het uit de buurt is van hoge-verkeersgebieden en geluidsbronnen.
 2. Investeer in comfortabel meubilair; Investeren in comfortabel meubilair is een must voor elk thuiskantoor. Je zult veel tijd aan je bureau doorbrengen, dus zorg voor een comfortabele stoel die je rug ondersteunt. Een staand bureau is ook een goede optie als je willen vermijden om lange tijd te zitten.
 3. Organisatie; Een thuiskantoor kan snel rommelig en ongeorganiseerd worden. Om dit te voorkomen kun je investeren in opbergoplossingen zoals archiefkasten of rekken. Zo houd je je ruimte netjes en kun je gemakkelijker vinden wat je nodig hebt.
 4. Maak een gezonde omgeving; Als je veel tijd gaat doorbrengen in je thuiskantoor, is het belangrijk om een gezonde omgeving te creëren. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is en vrij van stof en allergenen. Overweeg om planten toe te voegen om de lucht te zuiveren en je concentratie te verbeteren.
 5. Personaliseer; Je thuiskantoor moet een weerspiegeling zijn van je persoonlijke stijl. Voeg wat kunstwerken of foto’s toe die je inspireren. Kies meubels en inrichting waar je je prettig en gemotiveerd bij voelt.
 6. Investeer in technologie; Om productief te zijn moet je thuiskantoor voorzien zijn van de juiste technologie. Zorg voor een snelle en betrouwbare internetverbinding, een printer, en alle andere apparaten die je nodig hebt.
 7. Neem pauzes; Thuiswerken kan isolerend werken, dus is het belangrijk om pauzes te nemen en in contact te blijven met de buitenwereld. Sta op en beweeg om de paar uur, maak een wandeling, of ga lunchen met een vriend. Deze pauzes helpen je om fris te blijven

Thuiswerkplek producten

Hieronder vind je een compleet overzicht aan werkplek producten die je kunt inzetten voor jouw eigen thuiswerkplek interieur en inrichting!

Meubels

 • Bureaus
 • Bureaustoelen
 • Boekenkasten
 • Ladekasten
 • Lockerkasten
 • Wandplanken

Accessoires

 • Bureaulampen
 • Klokken
 • Prullenmanden
 • Woonaccessoires

Organisatie

 • Magneetborden
 • Memoborden
 • Opbergboxen
 • Opbergmanden

Een klein thuiskantoor inrichten

Bij het inrichten van een klein kantoor aan huis is het belangrijk om meubels te kiezen die zowel functioneel als aantrekkelijk zijn. Je wilt een bureau dat groot genoeg is voor je werkbenodigdheden en een comfortabele stoel die je geen benauwd gevoel geeft. Als je weinig opbergruimte hebt, kies dan meubels met ingebouwde laden of planken. En vergeet niet een paar persoonlijke accenten toe te voegen om de ruimte als de jouwe te laten voelen. Een paar planten of wat kleurrijke kunstwerken kunnen helpen de kamer op te fleuren en uitnodigender te maken.

Verlichting voor in je thuiskantoor

Verlichting is belangrijk in elke ruimte, maar vooral in een kantoor aan huis. Je wilt ervoor zorgen dat je voldoende licht hebt om je werk te doen, maar je wilt ook niet dat het licht te fel of te hard is. Hier volgen een paar tips voor de verlichting van je thuiskantoor:

 • Begin met te bepalen welk type verlichting je nodig hebt. Heb je taakverlichting nodig om aan je bureau te werken? Of heb je sfeerlicht nodig om de ruimte comfortabel te laten aanvoelen?
 • Kies een lamp die de juiste hoeveelheid licht geeft. Een staande lamp of tafellamp kan zorgen voor taakverlichting, terwijl een plafondlamp of kroonluchter voor sfeervol licht kan zorgen.
 • Werk je aan een bureau, plaats er dan een bureaulamp naast. Werk je aan een project, plaats je lamp dan boven het projectgebied.
 • Experimenteer met verschillende soorten lampen. Een zacht witte lamp kan warm en gezellig licht geven, terwijl een daglichtlamp voor meer helderheid en duidelijkheid kan zorgen.
 • Zorg ervoor dat je thuiskantoor overdag en ’s avonds goed verlicht is. Voeg zo nodig extra lampen toe, of gebruik lampen met dimmers om het perfecte lichtniveau te creëren.

Kantoormeubelen voor thuis

Bij de inrichting van je thuiskantoor heb je veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een traditionele opstelling van bureau en stoel, of voor iets moderners en stijlvollers. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het meubilair comfortabel is en aan je behoeften voldoet.

Als je een traditioneel bureau zoekt, zijn er veel verschillende stijlen om uit te kiezen. Je kunt bureaus vinden die gemaakt zijn van hout of metaal, en er zijn zelfs modellen waarin opbergruimte is ingebouwd. Zorg ervoor dat je de ruimte in je kantoor opmeet voordat je iets koopt, zodat je weet dat je iets krijgt dat past.

Als je op zoek bent naar iets moderners, zijn er veel leuke opties. Je kunt bureaus vinden die gemaakt zijn van glas of plastic, en sommige hebben zelfs ingebouwde verlichting. Als je iets wilt dat echt uniek is, zijn er ook bureaus gemaakt van gerecyclede materialen zoals oude deuren en ramen.

Wat stoelen betreft zijn er ook veel verschillende opties om uit te kiezen. Wil je iets traditioneels, dan zijn er stoelen met houten frames en gestoffeerde zittingen. Wil je iets moderners, dan zijn er stoelen met metalen frames en plastic zittingen. En als je echt iets unieks zoekt, zijn er zelfs stoelen gemaakt van gerecyclede materialen zoals oude auto-onderdelen en fietsbanden.

Welke soort kantoormeubelen voor thuis je ook kiest, zorg ervoor dat je iets kiest dat comfortabel is en aan je behoeften voldoet.

Bureau of thuisbureau

De meeste mensen hebben een bureau in hun thuiskantoor. Sommige mensen kiezen ervoor om hun keukentafel als bureau te gebruiken, maar voor het grootste deel is een bureau een goed idee. Als je de ruimte hebt, zou ik een bureau in je thuiskantoor aanraden.

Een bureau geeft je een plek om je op je werk te concentreren en het kan ook een mooie plek zijn om je computer en andere spullen neer te zetten. Als je niet de ruimte hebt voor een bureau in je thuiskantoor, kun je altijd een kleine tafel of zelfs je bed gebruiken. Zorg er alleen voor dat je voldoende ruimte hebt om comfortabel te werken.

Kast voor op de werkkamer

Een kast kan een geweldige aanvulling zijn op een werkkamer, omdat hij extra opbergruimte biedt voor boeken, papieren en andere materialen. Als je een kast voor een werkkamer kiest, zorg er dan voor dat die groot genoeg is voor al je behoeften. Kies bovendien een kast die gemaakt is van duurzaam materiaal, zoals hout, zodat hij jarenlang meegaat.

Bureaustoel thuiswerkplek

Een kantoor aan huis is een geweldige manier om een ruimte te hebben om alleen te werken, zonder het huis te hoeven verlaten. Het kan ook een prima plek zijn om een klein bedrijfje op te zetten. Bij het kiezen van een bureaustoel voor je thuiskantoor zijn er een paar dingen om in gedachten te houden.

Denk ten eerste aan het soort werk dat je in je thuiskantoor zult doen. Als je veel typt of de computer gebruikt, wil je een bureaustoel met een goede ondersteuning van de rug. Als je veel leest of papierwerk doet, wil je misschien een ergonomische stoel die zich aan je lichaam aanpast.

Bedenk ook hoeveel tijd je in je thuiskantoor doorbrengt. Als het maar een uur of twee per dag is, heb je misschien niet zo’n comfortabele stoel nodig als iemand die de hele dag thuis werkt.

Overweeg tenslotte je budget en welk type stoel het beste past in de ruimte van je thuiskantoor. Er zijn veel verschillende soorten bureaustoelen verkrijgbaar, van basismodellen tot luxe stoelen in het hogere segment. Kies degene die bij jou en je budget past.

Computerkast

Een computerkast is een geweldige aanvulling op je thuiskantoor als je wat extra opbergruimte nodig hebt. Ze zijn er in verschillende stijlen en maten, zodat je de perfecte kunt vinden voor jouw behoeften. De meeste computerkasten hebben een paar planken en een plek om je computertoren op te bergen, waardoor ze perfect zijn voor kleine ruimtes. Als je een manier zoekt om al je kantoorbenodigdheden te organiseren, dan is een computerkast een prima optie.

Ergonomische werkplek creëren

Ergonomische werkplekken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat mensen zich meer bewust zijn geworden van de gezondheidsrisico’s van langdurig zitten op een stoel. Een goed ingestelde ergonomische werkplek kan helpen deze risico’s te minimaliseren, en kan ook je productiviteit en comfort tijdens het werk verbeteren.

Bij het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek zijn er een paar belangrijke dingen die je in gedachten moet houden. Het eerste is dat je werkplek moet worden aangepast aan je individuele lichaamsgrootte en vorm. De hoogte van je stoel en bureau, de afstand van je scherm tot je ogen, en de hoek van je toetsenbord en muis moeten allemaal aan jou worden aangepast.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig een pauze in te lassen om te bewegen en je uit te rekken. Probeer, indien mogelijk, wat lichte lichaamsbeweging in je pauzes op te nemen, zoals wandelen of fietsen. Zo blijf je gezond en productief terwijl je thuis werkt.

Thuiskantoor in je tuin

Een kantoor aan huis in je tuin kan een geweldige manier zijn om werk gedaan te krijgen terwijl je geniet van de frisse lucht en de natuurlijke omgeving. Er zijn veel voordelen aan thuiswerken, en een kantoor aan huis kan sommige van die voordelen bieden, terwijl het ook enkele unieke voordelen van zichzelf toevoegt. Als je erover denkt om een kantoor aan huis in je tuin in te richten, klik dan op de knop hieronder voor verschillende voorbeelden en mogelijkheden!

[ Binnenkort beschikbaar ]

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over het inrichten van je thuiskantoor. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen wij of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!

Wat zijn enkele tips voor het maken van een thuiskantoor?

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het maken van een kantoor aan huis. Ten eerste, zorg ervoor dat de ruimte comfortabel is en bevorderlijk voor het werken. Dit kan betekenen een bureau in een rustige hoek van het huis of investeren in goed kantoormeubilair. Het is ook belangrijk om alles wat je nodig hebt bij de hand te hebben, dus zorg voor een voorraad pennen, papier en andere benodigdheden. En ten slotte moet je grenzen stellen tussen werk en privé door werktijden vast te stellen en je daaraan te houden!

Hoe maak ik mijn thuiskantoor comfortabeler?

Een manier om je thuiskantoor comfortabeler te maken is door wat persoonlijke accenten toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld wat kunst ophangen of een plant in de ruimte zetten. Je kunt ook proberen een bureaustoel te gebruiken die voor jou comfortabeler is. Als je niet veel ruimte hebt, overweeg dan een uitklapbaar bureau dat je kunt opbergen als je het niet gebruikt.

Waar moet ik rekening mee houden bij het inrichten van mijn thuiskantoor?

Bij het inrichten van je thuiskantoor moet je rekening houden met je behoeften en de algemene esthetiek van je ruimte. Misschien wil je kleuren en meubels kiezen die de productiviteit bevorderen, of accessoires kiezen die je persoonlijke stijl weerspiegelen. Wat je ook beslist, zorg ervoor dat je werkruimte georganiseerd en functioneel blijft.

Hoe kan ik mijn thuiskantoor beter organiseren?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je thuiskantoor beter te organiseren. Een daarvan is ervoor te zorgen dat alles een plaats heeft en weer op zijn plaats wordt gezet als je klaar bent met gebruiken. Een andere is het creëren van specifieke ruimtes voor verschillende taken, zoals een bureau om aan de computer te werken en een plank om papieren op te bergen. Probeer tenslotte het kantoor netjes te houden door regelmatig je ruimte op te ruimen en te organiseren.

Wat zijn enkele ideeën voor het inrichten van je thuiskantoor?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je thuiskantoor te personaliseren en te decoreren. Eén optie is om wat planten of bloemen aan de ruimte toe te voegen. Dit zal helpen om de ruimte op te fleuren en een gezelliger gevoel te geven. Je kunt ook een paar persoonlijke accenten toevoegen, zoals foto’s of schilderijen, om de ruimte meer als de jouwe te laten voelen. Als je het budget hebt, overweeg dan te investeren in nieuw meubilair of decor voor je kantoor. Dit kan je productiviteit verhogen en de ruimte comfortabeler maken om in te werken.

Plaats een reactie