Toiletruimte inrichten en inspiratie

Toilet interieur en inrichting
Strakke toilet inrichting

Als het gaat om het inrichten van je toilet is er veel mogelijk. Je kunt elk soort decoratie toevoegen dat je wilt, zolang het de functie ervan niet verstoort. Je kunt bijvoorbeeld wat foto’s aan de muur hangen of een vaas met bloemen plaatsen.

Wanneer je de ruimte hebt, kun je ook een klein zitje toevoegen, misschien met een tafeltje en een stoel. Dit kan erg handig zijn als je even in de badkamer moet blijven. Zorg er wel voor dat alles mooi opgeruimd is, zodat het er niet rommelig uitziet.

Afhankelijk van jouw toiletruimte, kun je het inrichten zoals jij wil. Maar dat is voor velen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom volgen hieronder enkele voorbeelden en adviezen om je te helpen bij het inrichten van jouw toilet!

Toilet gezellig inrichten

Het toevoegen van wat gezellige decoratie aan je toilet kan het een aangenamere plek maken om tijd in door te brengen. Hier volgen enkele algemene tips voor het gezellig inrichten van je toilet:

 • Kies zachte, comfortabele materialen voor je decoraties.
 • Denk erover om wat planten of bloemen aan de ruimte toe te voegen.
 • Overweeg het gebruik van warme kleuren of patronen om een gezellig gevoel te creëren.
 • Zorg ervoor dat alle decoratie die je kiest gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn.

Kleine wc ruimte inrichten

Als je te maken hebt met een kleine toiletruimte, zijn er enkele algemene dingen die je kunt doen om de ruimte optimaal te benutten. Probeer bijvoorbeeld lichte kleuren te kiezen voor de muren en het plafond; dit zal helpen om de ruimte groter te laten aanvoelen. Je kunt ook overwegen een wastafel op voet of aan de muur te gebruiken in plaats van een badmeubel, want die nemen minder ruimte in beslag.

Gebruik bovendien een doorschijnende of reflecterende raambehandeling om het licht te weerkaatsen en de kamer helderder te laten lijken. En wees ten slotte niet bang om compacte meubels en opbergoplossingen te gebruiken om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Soorten toiletpotten

Wist je dat er verschillende soorten toiletpotten zijn? Er zijn zelfs zoveel verschillende soorten dat het moeilijk kan zijn om te beslissen welke voor jou geschikt is. Daarom gaan we kijken naar de verschillende soorten toiletpotten en hun voordelen.

 • Hangend toilet
 • Staand toilet
 • Bidet toilet
 • Eco toilet; Een Eco toilet is een speciaal soort toilet dat heel weinig water gebruikt. Dit maakt het milieuvriendelijker, omdat het minder water gebruikt dan gewone toiletten. Eco toiletten zijn er in een paar verschillende soorten. Eén type is het composttoilet, dat menselijk afval omzet in compost. Deze compost kan dan gebruikt worden om planten te bemesten. Een ander type Eco toilet is het droogtoilet, dat menselijk afval eenvoudigweg opslaat in een container totdat het op de juiste manier kan worden verwijderd.

Toilet accessoires

Er zijn allerlei toiletaccessoires op de markt die niet alleen een decoratief tintje aan je badkamer kunnen geven, maar ook functioneel kunnen zijn. Enkele van de populairste toiletaccessoires toevoegingen zijn:

 • Toiletborstel en houder: Een toiletborstel is een must-have om je toilet schoon te houden. Een houder houdt de borstel van de vloer en uit het zicht.
 • Toiletontstopper: Een ontstopper is essentieel voor het opruimen van een verstopt toilet. Zorg dat je er een bij de hand hebt!
 • Toiletbrilhoes: Een toiletbrilhoes kan helpen om je toiletbril schoon te houden.
 • Spiegels; handig om nog even naar jezelf te kunnen kijken of alles nog goed zit.
 • Lampen; niet alleen aan het plafond, maar dit kunnen zijn ookstaande lampen zijn
 • Wasbak of fontein; handig om je handen af te wassen na de daad.

Toilet tegels

Wandtegels zijn er in verschillende materialen en afwerkingen, dus het is belangrijk het juiste type voor je toilet te kiezen. Glanzende tegels zijn gemakkelijk schoon te maken, maar kunnen vingerafdrukken en watervlekken vertonen; matte tegels vertonen minder snel vlekken, maar kunnen moeilijker schoon te houden zijn.

Als je op zoek bent naar een decoratieve afwerking, overweeg dan wandtegels in een contrasterende kleur of patroon te plaatsen. Je kunt ook verschillende soorten tegels gebruiken voor verschillende delen van de muur – bijvoorbeeld een glanzende marmeren tegel op de achterwand om het licht te weerkaatsen, en een matte tegel op de zijwanden om verblinding tegen te gaan.

Japans toilet

Japanse toiletten zijn beroemd om hun bidetfuncties. Maar deze toiletten hebben veel meer mogelijkheden dan alleen de bidetfunctie. Ze kunnen heel luxe zijn, met verwarmde zittingen en muziek op de achtergrond. Sommige hebben zelfs een ingebouwde wastafel! Klik op de link hieronder om meer te lezen over Japanse toiletten.

Toilet renovatie of verbouwen

Als het gaat om het renoveren of verbouwen van je toilet, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste factor is de beslissing of je het werk zelf wilt doen of een vakman wilt inhuren. Als je ervoor kiest om het zelf te doen, zorg dan dat je het juiste gereedschap en kennis hebt, en wees voorbereid op veel en hard werk. Als je besluit een aannemer in te huren, zorg er dan voor dat je verschillende schattingen krijgt en controleer referenties zorgvuldig

Welke route je ook kiest, hier zijn enkele tips over waar je op moet letten bij het renoveren of verbouwen van je toilet:

 • Bepaal de stijl en het ontwerp van je nieuwe toilet voordat je aan iets anders begint. Dit zal helpen bepalen welk soort materialen en armaturen je nodig hebt.
 • Zorg ervoor dat het nieuwe toilet in de daarvoor bestemde ruimte past. Meet twee keer, snij één keer!
 • Kies kwaliteitsmaterialen die lang meegaan. Goedkope materialen lijken op het eerste gezicht een goede deal, maar uiteindelijk kosten ze vaak meer door reparaties en vervangingen.
 • Wees je bewust van de loodgieterseisen en -voorschriften in je omgeving voordat je met het werk begint. Het niet voldoen aan de plaatselijke voorschriften kan leiden tot boetes of zelfs het stilleggen van je hele renovatieproject.

Sanitair winkels

Sanitair winkels bieden een grote verscheidenheid aan toiletten en ander sanitair waaruit je kunt kiezen. Je vindt er zowel traditionele als moderne stijlen, en een verscheidenheid aan kleuren die bij je wc ruimte passen. Bovendien hebben veel sanitair winkels ook vervangende onderdelen voor het geval er iets mis gaat met je toilet.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over het inrichten van je toilet en wc ruimte. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen wij of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!

Wat zijn leuke kleuren voor een wc ruimte?

Blauw en groen zijn de populairste kleuren voor een toilet of wc ruimte, maar er zijn nog veel meer opties om uit te kiezen. Felle kleuren kunnen een toilet vrolijker doen aanvoelen, terwijl neutrale kleuren een ontspannende spa-achtige sfeer kunnen creëren. Als je iets unieks zoekt, overweeg dan een pastelkleur of zelfs zwart-wit.

Hoe kan ik mijn kleine toiletruimte groter laten lijken?

Er zijn een paar manieren om een kleine toiletruimte groter te laten lijken. Eén daarvan is om de muren een lichte kleur te schilderen om de ruimte groter te laten aanvoelen. Je kunt ook lichtgekleurde tegels of vinylvloeren gebruiken. Je kunt ook een wastafel op voet of een wastafel aan de muur installeren om ruimte te besparen. Als je het budget hebt, kun je ook een dakraam installeren om natuurlijk licht binnen te laten.

Waar vind ik betaalbare decoratie voor mijn toiletruimte?

De beste plaats om betaalbare decoratie voor je wc ruimte te vinden is bij kortingsacties van sanitair winkels of natuurlijk tweedehands op marktplaats. Ze hebben meestal een grote verscheidenheid aan decoraties beschikbaar, en je kunt er meestal wel iets vinden dat binnen je budget past.

Wat zijn populaire trends bij toilet inrichting op dit moment?

Er zijn momenteel een paar populaire trends bij het inrichten van de toilet ruimte. Een daarvan is het gebruik van natuurlijke materialen zoals steen of hout voor het fonteintje of de kast. Een andere is het gebruik van neutrale kleuren zoals beige of tan, en lichte en luchtige texturen zoals katoen of linnen. Sommige mensen kiezen er ook voor om dakramen of ramen te installeren om natuurlijk licht binnen te laten, wat een ruimtelijker gevoel in de wc ruimte kan geven.

Hoe kan ik mijn toilet een persoonlijk tintje geven zonder veel geld uit te geven?

Er zijn een paar manieren waarop je met een budget een persoonlijk tintje aan je toilet kunt geven. Eén manier is om nieuwe accessoires toe te voegen, zoals een nieuw toilet, mat of handdoeken. Je kunt ook de muren opnieuw schilderen of de vloerbedekking veranderen om de ruimte een nieuwe uitstraling te geven. Als je de tijd en vaardigheden hebt, kun je de toiletruimte ook zelf verbouwen.

Plaats een reactie