Op zoek naar trendy verf? Koop matte verf!

Mat is populair en wij begrijpen waarom: het heeft namelijk tal van voordelen. Matte verf is eigenlijk al een tijdlang niet meer weg te denken uit allerlei interieurstijlen. Een trendy, maar tegelijkertijd tijdloze keuze dus als je voor matte verf kiest!

Mooie, kalme basis

Een eerste reden waarom je voor matte verf wilt kiezen, is dat het een hele mooie, kalme basis aan je interieur geeft. Matte verf weerkaatst in tegenstelling tot glansverf namelijk geen licht. Hier doe je jezelf een groot plezier mee: je creëert zo een rustige basis waarmee je nog alle kanten op kunt. Zelfs als je voor een fellere kleur kiest! 

Qua kleur zit je met lichte tinten zoals het tijdloze ral 9010 natuurlijk altijd goed. Maar, als je voor matte verf kiest kun je ook juist gaan voor fellere kleuren. Matte verf geeft namelijk een zachte, poederige uitstraling. Door deze zachte uitstraling kun je ook felle kleuren toepassen in je interieur zonder dat het meteen bont of schreeuwerig wordt. Terracotta is dit jaar bijvoorbeeld een populaire kleur, die in een matte muurverf heel aards en natuurlijk oogt zonder dat het té wordt. 

Maskering van oneffenheden

Reden twee waarom je voor mat wilt kiezen? Mat is makkelijk! Het mengt makkelijk en is heel eenvoudig aan te brengen. Daarnaast kun je met matte verf plaatselijk bijwerken zonder dat je strepen ziet. Maar, het grootste gemak bij matte verf zit hem in het feit dat het oneffenheden verdoezelt. Dus, heb je wat oneffenheden of hobbeltjes in je wand? Dan is matte verf sowieso een goede keuze. Waar glansverf oneffenheden juist benadrukt, vallen ze juist minder op wanneer je matte verf gebruikt! 

Multifunctionele matte verf

Veelal wordt gedacht dat matte verf alleen verkrijgbaar is als muurverf. Niets is minder waar! Er bestaat ook matte verf die je ook kunt gebruiken om je houten schrootjes of zolderbalken mee te verven. Matte verf is zeker niet alleen geschikt voor muren en is voor meerdere toepassingen te gebruiken in je interieur. Het kent vele toepassingen! 

Dus, heb je geen zin om verschillende potten houtlak en muurverf aan te schaffen? Ga dan voor een multifunctionele matte verf die geschikt is voor meerdere toepassingen. De volledig matte verf van Moose Färg is bijvoorbeeld ideaal voor zowel stucwerk en beton als houten schrootjes en zolderbalken mee te verven. Multifunctioneel dus! Op deze manier kun je een houten wand en gestuct plafond exact dezelfde uitstraling en kleur geven.

Plaats een reactie