Vazen in de vensterbank

Een vaas kan een geweldige aanvulling zijn op uw vensterbank. Het kan een vleugje kleur en leven toevoegen aan de ruimte. Je kunt elk type vaas gebruiken dat je mooi vindt, maar ik raad aan er een te kiezen die hoog en slank is. Zo benut je de ruimte op je vensterbank optimaal.

Om een simpele versie van je vaas te maken, heb je nodig:

 • Een hoge, slanke vaas
 • Bloemen naar keuze
 • Een schaar
 • Water

Begin met het afknippen van de stelen van je bloemen, zodat ze even lang zijn. Zet ze vervolgens in de vaas. Doe water in de vaas zodat de stelen bedekt zijn. Zet de vaas op de vensterbank en geniet!

Zoek je echter meer variatie of een minder simpele versie van een vaas voor in je vensterbank, lees dan snel door voor onze tips en adviezen!

Vazen in de vensterbank om inkijk tegen te gaan

Een manier om te voorkomen dat mensen in uw huis kunnen kijken, is door vazen in uw vensterbank te zetten. Dit zal het zicht belemmeren en het moeilijk maken voor mensen om naar binnen te kijken. U kunt ook planten voor de ramen zetten voor meer privacy.

Een andere manier om te voorkomen dat mensen door uw ramen kijken, is het installeren van jaloezieën of gordijnen. Dit geeft u meer controle over wie er in uw huis kan kijken. U kunt ook matglasfolie gebruiken om het mensen moeilijk te maken door uw ramen te kijken.

Wil je toch graag vazen gebruiken, met of zonder bloemen, let dan op de volgende tips:

 • Gebruik brede en/of hoge vazen om nog meer het zicht te onttrekken.
 • Plaats bloemen in deze vazen (of potten) om het totale zicht te verkleinen.
 • Combineer vazen eventueel met matglasfolie, om het wel vrolijk te houden, maar toch het zicht te beperken van de voorbijgangers.
 • Kijk goed naar de verschillende mogelijkheden qua vazen, ze zijn er namelijk in allerlei stijlen en kleuren.

Soorten vazen

Er zijn allerlei verschillende vazen, en elke vaas heeft zijn eigen unieke stijl. Sommige zijn lang en dun, terwijl andere kort en stevig zijn. Sommige hebben ingewikkelde ontwerpen erin gekerfd, terwijl andere eenvoudig en strak zijn. Er is een vaas voor elk interieur en woonstijl, en het is belangrijk om te weten welk type het beste past.

Hieronder vind je een overzicht aan verschillende soorten vazen die geschikt zijn om te plaatsen in de vensterbank:

 • Platte vazen
 • Grote vazen
 • Smalle vazen
 • Hoge smalle vazen
 • Hoge vazen
 • Siervazen

Let wel op dat je bij het uitkiezen van de vazen goed kijkt naar de oppervlakte van de vensterbank en de hoogte van het raam. Je wil niet dat een vaas het gehele raam bedekt, of dat de vaas erg klein lijkt t.o.v. het raam of de vensterbank. De afmetingen maken een enorm verschil bij het kiezen plaatsen van de vazen.

Trends en stijlen

Vensterbanken zijn een geweldige plek om planten en bloemen neer te zetten, omdat ze zonlicht en frisse lucht krijgen. Je kunt ook kaarsen of decoratieve voorwerpen op de vensterbanken zetten die passen bij de stijl van je interieur. Als je een kleine ruimte hebt, zoals een studio, kunnen vensterbanken worden gebruikt als planken voor boeken of andere voorwerpen.

Wat planten en bloemen betreft, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat de planten die je kiest geschikt zijn voor de hoeveelheid zonlicht die ze krijgen. En als je potten of vazen gebruikt, zorg er dan voor dat ze drainagegaten hebben, zodat de plant niet te veel water krijgt en gaat rotten. En tenslotte, als je iets op de vensterbank zet dat zou kunnen vallen en breken, zoals een vaas of een kaars, zorg er dan voor dat je het vastzet zodat het geen gevaar wordt. Met een beetje nadenken en plannen kunnen vensterbanken een geweldige manier zijn om persoonlijke stijl en functie aan je huis toe te voegen.

Wat zet jij graag op je vensterbanken? Laat het ons weten in de commentaren!

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over het plaatsen van vazen in de vensterbank. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen wij of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!

Hoe hoog moet ik mijn vazen in de vensterbank zetten?

De algemene regel voor bloemschikken is om grotere bloemen achteraan te zetten en kleinere vooraan. Dus als je een vaas hebt die hoger is dan je andere vazen, zet je die achteraan in de vensterbank.

Wat voor soort bloemen of planten moet ik in mijn vazen zetten?

Je kunt alle soorten bloemen of planten in uw vazen zetten, afhankelijk van uw voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan felgekleurde bloemen, terwijl anderen misschien liever subtielere kleuren gebruiken. Het is aan jou om te beslissen wat het beste staat! Let wel op de zon, niet elke bloem of plant kan goed tegen (direct) zonlicht.

Is de zon schadelijk voor mijn bloemen of planten?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Sommige mensen geloven dat de zon schadelijk kan zijn voor bloemen en planten, terwijl anderen geloven dat de zon heilzaam is. Uiteindelijk hangt het af van de specifieke plant of bloem en de hoeveelheid zon waaraan deze wordt blootgesteld.

Hoe vaak moet ik mijn bloemen of planten water geven?

Planten water geven is essentieel voor hun gezondheid en groei, maar het kan ook verwarrend zijn om te weten hoe vaak ze water moeten krijgen. Een goede vuistregel is om ze water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. Afhankelijk van het klimaat, het soort plant en de bodemgesteldheid kan het echter nodig zijn meer of minder vaak water te geven.

Moet ik bloemen in mijn vensterbank vazen hebben of mogen ze ook leeg blijven?

Bloemen zijn niet noodzakelijk voor een mooie vensterbankvaas. Veel mensen geloven echter dat bloemen leven en kleur toevoegen aan elke omgeving. Als u kiest voor bloemen, zijn er veel verschillende soorten die gebruikt kunnen worden in een vensterbankvaas.

Plaats een reactie